Op 25 april kwamen zo’n 140 deelnemers van de G1000Schagen weer bij elkaar in het Dorpshuis Warmenhuizen. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennis en inspiratie opdoen en het verder uitwerken van de voorstellen. Maar liefst 20 experts en ervaringsdeskundigen deelden hun kennis en gingen vooral in op de vragen van de deelnemers. 

Aan het begin van de bijeenkomst stelden de 20 ‘inspiratoren zich voor. Op verzoek van de deelnemers waren er allerlei inspiratoren uitgenodigd. Bijvoorbeeld Woonkollektief Purmerend vertelde meer over hun woongemeenschap, vereniging Humanitas over het werven van vrijwilligers. Maar ook iemand die veel weet over waterbeheer en een jongerenwerker van Link. Naast inspiratoren van buiten de gemeente Schagen waren er ook vijf ambtenaren aanwezig met kennis over allerlei onderwerpen.
De volgende thema’s en inspiratoren kwamen aan bod:

Door persoonlijke omstandigheden van de inspirator ontbrak het onderwerp ‘veiligheid’. Maar de deelnemers met interesse in dat onderwerp kunnen hun vragen nog op een later moment stellen. 

Wat vind jij interessant? 
De deelnemers kozen zelf bij welke inspirator ze aan tafel wilden zitten. In totaal waren er drie rondes. Iedere deelnemer kon dus over verschillende onderwerpen kennis en informatie verzamelen. 
 Na de inspiratierondes zijn de deelnemers vol inspiratie weer verder aan de slag gegaan in de werkplaatsen. Er is weer hard gewerkt aan de voorstellen deze krijgen steeds meer vorm. Het is natuurlijk ook hard werken. Maar de deelnemers gingen weer vol enthousiasme naar huis.

Op 23 mei is de volgende bijeenkomst in het Dorpshuis Warmenhuizen. Dan wordt er weer verder aan de voorstellen gewerkt.