Het burgerberaad G1000Schagen is goed op weg. We zitten midden in de creatieve fase, het Burgerforum. Op 23 mei kwamen de deelnemers weer bij elkaar om verder te werken aan hun voorstellen. Binnenkort zullen de laatste vorderingen op de website worden geplaatst. Ook hebben zij vanavond kennis gemaakt met de stemsoftware die op de laatste bijeenkomst, de burgerraad, gebruikt wordt.

Tijdens het werkatelier wordt er hard gewerkt aan de voorstellen. Daarbij speelt de samenwerking in de groep een rol en de verwoording. Soms is het best lastig om er samen uit te komen. De deelnemers hoeven dit niet alleen te doen: er zijn facilitatoren die hen helpen bij het groepsproces en de deelnemers kunnen gebruik maken van ‘lezers’. Lezers lezen mee met de voorstellen. Zij beoordelen niet de inhoud van de voorstellen maar helpen om de voorstellen duidelijk op papier te krijgen zodat deze helder zijn voor de rest van de inwoners van de gemeente. Ze helpen er ook voor te zorgen dat de voorstellen zo zijn geformuleerd dat deze makkelijk kunnen landen in beleid.

De werkplaatsen zijn erg gemotiveerd om aan hun voorstellen te werken! Ze delen informatie met elkaar, maar vragen ook nog steeds extra informatie op bij diverse experts om zo hun voorstellen nog verder te brengen.

De stemsoftware helpt de deelnemers om eenvoudig, snel, en annoniem te kunnen stemmen met iedereen tegelijk. Om alvast kennis te maken met de software hebben we tijdens dit Werkatelier een proefstemming gedaan.

Ben jij geen deelnemer aan het Burgerberaad, maar wil je graag je mening geven over de toekomst van het gemeente Schagen? Je kunt inbreng delen via de werkplaats pagina’s.